Belépés a társkeresőre: Emlékezz rám Elfelejtett jelszó
2014. október 10., péntek 17:07

A Budapest Pride szervezésében: Coming Out Day

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Holnap lesz a Nemzetközi Coming Out Day, és harmadik alkalommal a Budapest Pride Magyarországon is megrendezi.

A Coming Out, avagy magyar kifejezéssel élve Előbújás, egyfajta vallomás arról, hogy te meleg vagy. Vallomás szülőknek, vallomás rokonoknak, barátoknak és munkatársaknak. Az, aki coming outra készül, az tulajdonképpen fél attól, hogy a vallomás után gyökeresen, rossz irányba fordul az élete, és ezért is nehéz ezt megtenni.

Éppen ezért nagyon sok meleg nem meri megtenni a coming outját, és fél bevallani környezetének, hogy ő meleg. Mert igenis sokat veszíthet az, aki előbújik: elveszítheti szülei támogatását, barátai elfordulhatnak tőle vagy másik állást kell keresnie.

Pro és kontra hallunk történeteket az Előbújásról: mert ha pozitív az eredménye, annál csodálatosabb érzés nincs - de ha negatívba, akkor a poklok kínját élhetjük át.

Sokan mondják azt: ha Magyarországon a melegeket úgy fogadják el, hogy nem szörnyként, nem célpontként, ha nem ellenségként tekintenének rájuk, akkor könnyebb lenne a coming out. Sokan ezért dolgoznak, de egyre nehezebb dolguk van a jobb világért harcolóknak.

Abban mindenki egyetért, hogy nincs annál rosszabb, amikor maszkban kell élni: hazudni szüleinknek, barátainknak és kollegáinknak. Azt mondani, hogy ebben a világban nem akarok házasságot, gyerekeket - vagy hazug házasságot felvállalni, hogy ne okozzunk csalódást szeretteinknek. Sajnos, mind a mai napig élnek úgy melegek, hogy magukat megrögzött agglegényeknek, szingliknek állítják be magukat, mert nem merik bevallani, hogy ők melegek.

Ha részletesen tudni akarod, hogy miért is jó a Coming Out, vagy meg akarod ismerni a világnapon tartott rendezvényeket, látogass el ide: Budapest Pride

forrás: hotbull.hu

Megjelent: 1450 alkalommal

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Üdvözlünk a GayPoint-on, Magyarország meleg társkeresőjén!

Pár percre vagy attól, hogy cseveghess, találkozhass srácokkal az ország minden részéről.

Az első lépés: regisztrálj, és máris kezdődhet a móka.Gaypoint mobiloldal

mobil-gp

Cikk kommentek