Belépés a társkeresőre: Emlékezz rám Elfelejtett jelszó
2011. március 31., csütörtök 08:59

Megalakult a melegek koalíciója - tüntetés az alkotmány ellen

Írta: 
Értékelés:
(2 szavazat)

Több meleg szervezet összefogást hirdetett: kezdetben az interneten gyűjtötték össze a petíciókat. Most tüntetést szerveznek a tervezett alkotmány ellen, mely szerint a házasság fogalmát diszkriminatív módon rögzíteni kívánják a "férfi és nő" fogalom alapján, a család fogalma szerint az család alapja a házasság lesz.

Korábban többen is írták - politikai elemzőktől kezdve a társadalomkutatókig - hogy a melegek szinte ajándékba kapták a bejegyzett élettársi kapcsolatok törvényt. Magyarországon a melegek többsége politikailag független kíván lenni, és ezt úgy nyilvánították ki, hogy el se mentek a választásra. A bejegyzett élettársi kapcsolatot se sokan használták ki: a Frissmeleg legutóbbi erről szóló cikkje szerint 156 pár létesített hivatalosan bejegyzett élettársi kapcsolatot másfél év alatt. Ennek ellenére 700 fő írta alá azt a petíciót, miszerint diszkriminatív a meleg és leszbikus párok számára a tervezett alkotmány. Ez teljesen ellentmond a fentieknek.

Pedig a tervezet ezen passzusa diszkriminatív - és nemcsak a meleg és leszbikus párok számára, akik gyerekeket szeretnének vállalni. Gondoljunk bele, mit jelent, hogy "férj, feleség és gyerek(ek)"... Mi a helyzet a csonka családokkal? Rájuk se fog vonatkozni a családjogi törvények? Nem lesznek jogaik és kötelezettségeik? Vagy egyedi törvények fognak rájuk és ránk vonatkozni?

Bővebben:  Budapestpride.hu

Megjelent: 1483 alkalommal Utoljára frissítve: 2011. március 31., csütörtök 10:48

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Üdvözlünk a GayPoint-on, Magyarország meleg társkeresőjén!

Pár percre vagy attól, hogy cseveghess, találkozhass srácokkal az ország minden részéről.

Az első lépés: regisztrálj, és máris kezdődhet a móka.Gaypoint mobiloldal

mobil-gp

Cikk kommentek