Belépés a társkeresőre: Emlékezz rám Elfelejtett jelszó
2011. máj. 16., hétfő 10:17

Meleg szemmel: a vallás és a melegség kérdése

Írta: 
Értékelés:
(2 szavazat)

A Meleg szemmel mostani kisfilmje ismét egy meleg közösségről, a Mozaik Közösségről szól. A riport rendkívül visszafogott, érint több kérdést, és mi sem mehetünk el egy-két kérdés mellett. Ugyanis a kereszténység és a melegség igencsak hadilábon áll egymással, és mostanában nagyon is aktuális kérdés.

A blogok és a melegekről szóló filmek némelyike is erről tanúskodik, amikor a következő párbeszédet emlegetik a legtöbben: "Pokolra fogsz kerülni!" mondja a mélyen vallásos szülő, "Szeresd felebarátodat." mondja a meleg gyermeke, idézve mindketten a Bibliát.

A videó is említi a cölibátust, melyet egy papnak illene betartania. De sajnos a tapasztalat (pontosabban egy-két bevallott eset), és a világszerte napvilágot látott botrányok ezt cáfolják. Egy titkoltan meleg pap részéről ez bizony álszent dolog, és abszolút érvényes rá a közmondás: vizet prédikál és bort iszik.

Egy meleg is lehet keresztény, még akkor is, ha melegsége ellentétes vallásával. A Mozaik Közösség erről szól, és nem többről. Az elfogadásról és a szeretetről. Lelki békét nyújt, és azt a fajta megnyugvást: hogy nem vagyunk egyedül...

Megjelent: 1790 alkalommal Utoljára frissítve: 2011. máj. 16., hétfő 13:53

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Üdvözlünk a GayPoint-on, Magyarország meleg társkeresőjén!

Pár percre vagy attól, hogy cseveghess, találkozhass srácokkal az ország minden részéről.

Az első lépés: regisztrálj, és máris kezdődhet a móka.Gaypoint mobiloldal

mobil-gp

Cikk kommentek