Belépés a társkeresőre: Emlékezz rám Elfelejtett jelszó
2016. szeptember 13., kedd 16:48

Egy lelkipásztor, aki hozzánk, melegekhez is szól

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Számtalan olyan hírt osztottunk már meg ezen az oldalon, mely Amerikában a vallásos emberek és az LMBTQ személyek közti harcos nyilatkozatokról szóltak. Ám található ellenpélda is egy tetovált lelkipásztor személyében, akinek nemcsak külseje és modora miatt tűnik ki a merev lelkipásztorok közül, hanem abban is, hogy boldogan látja nyájában a meleg híveket is ugyanúgy, mint a többi kitaszított, más vallás számára bűnös lelkeket.

Sokan azt hiszik, ez a kettő kizárja egymást, miközben számtalan meleg van, aki vallásos, és úgy hiszi, hogy melegsége miatt kitaszítottá válik. Ám míg a katolikus egyház valóban ilyen merev, és számtalan más keresztény egyház, addig egy evangélikus lelkésznő akkor boldog, ha segíthet a kitaszított embereknek. Mint pl. a melegek, leszbikusok, transzneműek, az alkoholisták, a drogosok és hajléktalanok.

Nadia Bolz-Weber nem lelkipásztornak készült. Kilépett abból az egyházból, melyben szüleivel együtt tartozott, hiszen azt hirdeti, hogy akkor vagy jó keresztény, ha nem csinálsz semmi olyat, ami miatt szégyenkezned kellene. Eltávolodott ettől a közösségtől, stand-up comedy műsorokat adott, kommunában élt és alkoholista lett. Megvilágosodása akkor jött el számára, amikor egy barátja öngyilkos lett - egy szemináriumba iratkozott és megszabadult alkoholizmusától. Miután ez sikerült neki, Isten szolgálatába állt, de minden jellemzője, legyenek azok a tetoválásai, a káromkodásaival teli beszédei jelzik, hogy azokhoz szól, akikhez ő is tartozott.

Egyháza kezdetben csak LMBTQ emberekből állt, majd lassan-lassan felszaporodott. Különcsége által médiasztár is lett egy időre, melynek köszönhetően csapata rohamosan bővült. Ma már annyira sokszínű a nyája, hogy igazából örül annak, hogy a társadalom által kitaszított személyeknek nyújt vigaszt, ad erőt, mint olyan anyukáknak és apukáknak, akik csak azért járnak templomba, mert a szomszéd is oda jár, és nehogy kibeszéljék, hogy ő nem jár oda...

Történetéről bővebben a hvg cikkében olvashattok.

Megjelent: 2349 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. szeptember 13., kedd 21:11

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Üdvözlünk a GayPoint-on, Magyarország meleg társkeresőjén!

Pár percre vagy attól, hogy cseveghess, találkozhass srácokkal az ország minden részéről.

Az első lépés: regisztrálj, és máris kezdődhet a móka.Gaypoint mobiloldal

mobil-gp

Cikk kommentek